Верифицирано

Оти имал стрес ќе му платиме 9000 евра: Македонија осудена во Стразбур поради трансвестит!

15:26 Jan 17 2019 Скопје

Опис
Skopjeinfo.mk објави текст за Пресуда на судот во Стразбур донесена во корист на трансродово лице. Над објавата стои текст "Оти имал стрес ќе му платиме 9000 евра: Македонија осудена во Стразбур поради трансвестит!". Вака објавениот текст претставува завиена форма на дискриминација и говор на омраза кон трансродовите лица од страна на порталот Skopjeinfo.mk кој необјективно и непрофесионално изветува за добиената Пресуда од ЕСЧП зацврстувајќи ги и предрасудите кон оваа заедница. Под ваквиот наслов следуваат неколку коментари со говор на омраза насочена кон трансродовите лица.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0