Верифицирано

“МИСЛАМ ДЕКА ТРЕБА ДА ТИ НАПРАВАТ ВТОР АТЕНТАТ И ДА ТЕ СТРЕЛАТ ВО ГЛАВА, ШИПТАРУ”-Говор на омраза поради етничка и политичка припадност на Фејсбук.

19:41 Jan 29 2019 Скопје

Опис
На ден 29.01.2019 (вторник) на Фејсбук групата “Националистичка Македонија”, забележана е објава со говор на омраза поради политичка и порати етничка припадност,која гласи:”МИСЛАМ ДЕКА ТРЕБА ДА ТИ НАПРАВАТ ВТОР АТЕНТАТ И ДА ТЕ СТРЕЛАТ ВО ГЛАВА, ШИПТАРУ”. Описот на објавата е поради изјава на пратеникот Зијадин Села. Во коментарите под објавата се забележува говор на омраза поради етничка припадност од страна на: Васелинка Анчевска (“Trebeše da go ubijat ova gomno šiptarsko-irident istićko,što site ne "dupi" vo mozok, nepismeno gubre, i nie uporno,mu gi tolerirame,tie negovi stanja!?Do koga!?”), Софи Софиа (“Odi lecise gubre siptarsko dosta smrdefte tuka,- Mrs za albanija Tami e vaseto siptarsko mesto..”), Ило Ристов (“Bolen slptar”).
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0