Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

19:24 Feb 5 2019 Скопје

Опис
На ден 05.02.2019 година на социјален медиум фејсбук, при објава на лицето Миленко Неделковски ''Штета што пљачкашиве на Халк банка во Визбегово носеа качулки!
Инаку сигурен сум дека ќе им најдевме најмалку еден селфи со Заев.''
При оваа објава се напишани коментари со говор на омраза поради пол род, и етничка припадност.
Коментарите гласат : Ahmet Murtezi : '' Milenko, steta sto na vremeto koga si roden bilo siromastia, i tatkoti nemal pari da kupuva prezervativ, inace ti deneska nemase da treskas gluposti sekoj den po nesto. JBG ''
Миленко Неделковски : '' Шиптар, добро владееш МАКЕДОНСКИ. Седи, еве ти 3+. ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0