Верифицирано

"САМО БЕСИЛКАТА ЗА педериве!!!!"-Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук.

19:15 Feb 13 2019 Скопје

Опис
На ден 13.02.2019 година (Среда), на Фејсбук профилот на лицето Викторија Ангелова забележана е објава со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет. Описот гласи:"САМО БЕСИЛКАТА ЗА педериве!!!!". Описот е напишан на објавена песна од прилепска рап група со името "MC". Името на месната е: "Притвор за педерите". Под објавата на Ангелова се забележува уште еден коментар со говор на омраза оставен од стана на лицето Кире Радевски. Коментарот гласи: "Jas isto mislam Viki samo besilka za site predavnici nisto drugo".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Умрете комунисти

22:54 Jun 29, 2014

Probishtip, Macedonia (FYROM), 3.59 Kms

Говор на омраза

12:07 Jun 23, 2014

Струга, 3.59 Kms

Говор на омраза

13:38 Jun 30, 2014

Радовиш, 3.59 Kms

statija vo tocka

13:38 Aug 28, 2014

na net go procitav, 3.59 Kms