Верифицирано

Говор на омраза поради пол и род

18:22 Feb 15 2019 Скопје

Опис
На ден 15.02 (Петок) 2019 година, на фејсбук профил со име ''Don't you 20 % me '' објавуваат текст од '' Forumi Rinor Shiqptar '' со кој поддржуваат апелот за отказ на професорката Биљана Ванковска при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.
При оваа објава се напишани неколку коментари со говор на омраза поради пол и род упатени спрема универзитетската професорка.
Коментарите гласат : '' Otkaz kurves '' - '' Отказ на курвата'' Коментарот е напишан од Нуредин Арифи; Nuredin Arifi
'' Vdekje kurves '' - '' Смрт за курвата'' Коментарот е напишан од Денни Шх ; Denni Sh
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0