Верифицирано

Шиптарите ќе го загадат источниот дел на Македонија

11:16 Feb 16 2019 Скопје

Опис
На ден 16.02.2019-та година, во 11:16 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна етничка припадност, на твитер на профилот @cicorosen, велејќи дека премиерот Зоран Заев ќе им испрати “шиптари“ во источна Македонија, со што ќе биде загаден и тој дел од државата.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0