Верифицирано

"Смрт за шиптари, Каури"-Говор на омраза поради етничка припадност во автобус на ЈСП Скопје.

19:54 Feb 20 2019 Скопје

"Смрт за шиптари, Каури"-Говор на омраза поради етничка припадност во автобус на ЈСП Скопје. "Смрт за шиптари, Каури"-Говор на омраза поради етничка припадност во автобус на ЈСП Скопје.
Опис
На ден 20.02.2019 година (среда) во авбтобус на ЈСП со реден број 2 воочени се натписи,графити со говор на омраза поради етничка припадност.Автобусот е со возен ред на релација ул. Ѓорче Петров, бул.”Партизански одреди” ул. “Гоце Делчев”, бул.”Крсте Мисирков” бул.”Александар Македонски” и ОБРАТНО, тргнува од с. Сареај и вози до Автокоманда-Железара и обратно. Графитите со говор на омраза поради етникча припадност гласи:"Смрт за шиптари" и "Каури".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Јавен простор: Графит

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0