Верифицирано

"Оваа шиптаркава може да биде добра само за во порно-филм! Далеку е од право!"- Говор на омраза поради етничка припадност и поради пол и род.

18:00 Feb 26 2019 Скопје

Опис
На ден 26.02.2019 (Вторник),забележана е објава на Фејсбук профилот на новинарот на Миленко Неделковски која гласи:"Лелеееее колку бистра е оваа Карлеуша?!Па ова Бобан го пиша во детали уште минатото лето.Од кое странство ќе почне да проверува? Од Пешта или од Будим? Или можда од Маргет сигед an der schönen blauen Donau." ВО коментарите под објавата се забележува говор на омраза поради етничка припадност и поради пол и род. Коментарите се оставени од страна на:Tihomir Tim Radevski ("Jadranka dosta ja reklamiras Shiptarkava so gluposti."); Ljuben Boceski ("Има сомнежи дека оваа шип терористкава преспала со Груевски и му помогнала да побегни и ги чувала куртоните за спомен или кога че одговара за несовесно работејне во службата ете тоа е ватиме пуштиме шип."); Blagoja Dimitrieski ("Ovie od sojo naivni prostitutki sto se dupevte bespari sto nemu zemavte pari na Grujo koga se dupevte esega vi izbega ostanavte izebani ama bespari"); Antonio Todorovski ("Ovaa siptarka moze da bide dobra samo za vo porno-film! Daleku e od Pravo! Od Pravo taa razbira samo prav KUR!"); Debbie Cklamov ("Ova Siptarkava neka ispituva za Albancite od vladata na Ali Ahmeti dali kradele Ili za neze tie se nedopirlivi Samo Gruevski mu smeta").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0