Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

11:18 Feb 26 2019 Скопје

Опис
На ден 26.02 (Вторник) 2019 година, порталот GRID.mk на фејсбук ја објавуваат следнава вест : '' Муслиу : Не ме чуди Груевски да стои зад инцидентите во Шутка ''
При оваа објава се напишани неколку коментари на фејсбук со говор на омраза поради пол, род и етничка припадност.
'' Da te gospod utepa'' - Зоран Златев
'' Siptar e siptar ne me cudi'' - Дејан Миневски
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0