Верифицирано

"За вас крвави копилиња само убиства"

17:43 Jun 27 2019 Скопје

Опис
На ден 27.06.2019 (Четврток) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук објава на медиумот "Телевизија 24". Објавата е од пресконференцијата за парадата која ќе се одржи во Скопје на 29 Јуни (Сабота) и истата е објавена на 23.06.2019 (Недела). Говорот на омраза се забележува во коментарите оставени под објавата од страна на: Boge Petreski ("Додека сиромашните питаат,плачат и молат за парче леб се појавија болни лица кои ги штити и полиција и имаат секакви права. Не оди далеку човештвото..
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0