Верифицирано

"Смрт за вас"-Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

18:32 Jun 28 2019 Скопје

Опис
На ден 28.06.2019 година (Петок) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук објава од страна на Мери Асталкоска и истата објава гласи:"Smrt za vas I pecenjec pederani".
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0