Верифицирано

"Уби заколи педер да не постои"

18:37 Jun 29 2019 Скопје

"Уби заколи педер да не постои" "Уби заколи педер да не постои"
Опис
На ден 29.06.2019 година (Сабота) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на социјалната мрежа Инстаграм од страна на профилот под име сакето.мк (saketo.mk). Овој профил има објавено фотографија на која пижува "Геј ис НОТ океј." и под истата има напижано: "Сакето не ја поддржува парадата! Бидете како Сакето!". Во еден од коментарте оставени под објавената фотографија се забележува говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет,коментар оставен од kadopovlo89 и истиот гласи:" Ubi zakolji da peder ne postoi!!".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0