Верифицирано

" Да немате пород за да исчезнете"

18:58 Jun 29 2019 Скопје

Опис
На ден 29.06.2019 година (Недела) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет како и говор на омраза поради политичка припадност на Фејсбук објава на новинарот Миленко Неделковски. Објавата гласи:"Многу е важно, сите ваши машки синови и внуци да си се шибаат у ауспух редовно.Зошто?Па, затоа што:1. Да останете доследни на парадава.2. Да немате пород за да исчезнете.https://360stepeni.mk/foto-timonie-shekerinska-tsarovska-j…/".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0