Верифицирано

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

21:27 Jun 30 2019 Скопје

Опис
На ден 29.06(Сабота)2019 година, по повод одржување на парада на гордоста во Скопје, медиумите активно известуваа за случувањата низ градските улици.
Порталот Либертас објави вест за масовната присутност на Парадата.
При таа објава беа напишени повеќе коментари со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на социјалната мрежа фејсбук.
1. '' Парада на ретардирани луѓе, односно луѓе со фабричка грешка...Доста не малтретирате со ненормални манифестации! Кој им брани да се лижат и дупат во газ и ...''

2. '' Duri i organizatorite iznenadeni kolku pederi ima vo mk, da ne gi nosel zaev so avtobusi''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0