Верифицирано

"ИЗРОДИ НИЕДЕН ДА НЕ ОСТАНЕТЕ"

12:31 Jul 1 2019 Скопје

Опис
На ден 01.07.2019 година (Понеделник) забележана е објава на Фејсбук фан страната на интернет порталот ГРИД.мк (GRID.mk) со наслов "Според невладините организации во Македонија и нивната пресметка, една десетина од вкупниот број жители се хомосексуалци". Во коментарите на оваа објава се забележува говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, како и говор на омраза поради политичка припадност. Коментарите се оставени од страна на: Mehas Haliti, Mile Premetarski, Slavica Biserova ("Abe toa se e za besenje"); Drage Stankovski ("Strasno ako e taka odma treba da se zapocne so gasna komora vo drisla"); Petar Zileski ("Ovie " DECA NA KOMUNIZMOT " ,...STO TATKO SVINJA KOMUNJARSKA GI BESE PRAVEL,..."); Ilievski Toni ("DALI E MOZNO DA SME PEDERSKA DRZAVA ???"); Dejan Najdovski ("Pa zar e mozno ova 200000 izrodi pa eve kako pobedil pendarovski na izborite so ova izrodive plus 150000 albanci i stotina iljadi podrzuvaci na SDSM"); Ivanco Tasevski ("GEJ populacijata e 8 svetsko čudo. Nemožat da se plodat i razmnožuvaat a sepak nivniot broj postojano se zgolemuva"); Sasho Dimitrovski ("Sto ne voskresne Hitler..."); Zoran Todorovski ("Чернобил е крив!"); Vele Minovski ("Bre pederishta mn imalo").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0