Верифицирано

"Само ќотек за овие гнаси. Да се тепаат секаде и секогаш"

12:54 Jul 1 2019 Скопје

Опис
На ден 01.07.2019 (Понеделник) забележана е Фејсбук објава на фан страната на интернет порталот ГРИД.мк (GRID.mk) и истата гласи "Со боксови нападнат ЛГБТИ активист во Сарај: Ќе те убиеме, а другарките ќе ги силуваме". Во коментарите под објавата се забележува говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет и коментари кои повикуваат на насилство и истотот го поддржуваат и одобруваат. Коментарите се оставени од страна на: Vancho Petrovski ("Се најде маж во Скопје. Само така со педериштата."); Miroslav Foker Veselinovski ("Toj boks ti e kako edno zdravo, nisto ne ti e. Drug pat povekje
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал,Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0