Верифицирано

Педерите се мала процентуална грешка во секое производство

13:56 Jun 30 2019 Скопје

Опис
На ден 30.06.2019-та година, во 13:56 часот, регистиран е говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @JoseOdMurtino. Коментирајќи на пост на колумнистот Ивор Мицковски, му одговара дека „луѓето се створени со два пола да се размножуваат и така да ја продолжат врската. Педерите се мала процентуална грешка што ја има во секое производство, едноставно е – ако се сите педери нема човештво.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0