Верифицирано

Цела Македонија педери и лезбејки, дали е нормално да ве има 2.000 на парада?

03:18 Jun 29 2019 Скопје

Опис
На ден 29.06.2019-та година, во 03:18 часот, регистиран е говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @скопски турчин. Авторот прашува „Цела македонија педери и лезбејки. Дали е нормално бе да ве има 2.000 на парада?“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0