Верифицирано

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

17:31 Jul 1 2019 Скопје

Опис
На ден 01.07 (Понеделник) 2019 година, новинарот Миленко Неделковски на неговиот фејсбук профил, објавува слика со текст за ЛГБТ каде се дефинира дека е психолошка болест во човековата природа препознаени во исламските учења.
При објава на тој текст, самиот напишал дополнително објава со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентиет.
Тој пред се ги нарекува '' педери'' и ја третира ситуацијата како '' болест''.
Објавата точно гласи :
'' Муфтиите јасно и гласно кажаа што мислат за болеста на педерите.
Владиката Стефан, оној Наум и сите други, СО СВЕТОЛ ИСКЛУЧОК НА АГАТАНГЕЛ, не кажуваат дали е "ЛГБТ во контрадикција со човековата природа" и со христијанските учења базирани на Библијата и зборовите на Исус.
Шта је, прпа попови, дупе гаче жваче? ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0