Верифицирано

За диво племе не важат закони

18:35 May 11 2020 Скопје

За диво племе не важат закони
Опис
Твитер профилот Toni bonboni (@t_bomboni) има објавено слика од Бит пазар, со цел да направи компарација со литијата во Стурга и барањата за казни, но притоа шири говор на омраза врз етичка основа, нарекувајќи го народот на Бит пазар „племе за кое не важат законите“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0