Верифицирано

Инцес племе

19:05 May 11 2020 Скопје

Инцес племе
Опис
Твитер профилот Драгуљче (@SieMiGaDjuro) го споделил видеото со пукањето на Матка и додал „Со вакво инцес племе треба да градиме заедничка идинина. Луѓе кои прво учат да пукаат, па после да пишуваат.“, со што шири говор на омраза врз етничка основа.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0