Верифицирано

Смрт на шиптарите

00:44 Jul 27 2020 Скопје

Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите Смрт на шиптарите
Опис
На социјалната мрежа #ТикТок од страна на qendrim_aliualxk е објавено видео како се пали македонско знаме и се лоцирани коментари со говор на омраза поради етничка припадност и оправдување на геноцид.
Повеќе податоци
Кривични дела: Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0