Верифицирано

Македонци разбудете се ни го запалија знамето проклетите шиптари

19:33 Jul 27 2020 Скопје

Опис
На ден 27.07.2020-та година, во 19:33 часот, нотиран е говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @NMnogu. Во твитот е споделено македонско знаме во фаза на горење, надополнето со зборовите „Македонци разбудете се ни го запалија знамето овие проклети шиптари.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0