Верифицирано

шиптарски сороспи изроди македонски

22:38 Jul 29 2020 Скопје

шиптарски сороспи изроди македонски
Опис
Нотиран е говор на омраза на твитер профилот Лонг Шат (@macedonische) на ден 21.07.2020 година. Во својот твит споделува вест поврзана со изјавата на Заев за формирање влада, коментирајќи: „наздравје да си го сркате шиптарскиот сороспии и издроди македонски,набавете си тумач од шитраски,и за по дома ќе ви треба, Скопје стана шиптарски град,кој сака нека честита“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0