Верифицирано

Лезбејки на плажа, таму фул, што сакате правете дома, не пред наши очи

15:42 Aug 28 2020 Скопје

Опис
На ден 28.08.2020-та година, во 15:42 часот, регистриран е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @iamstejs. Тој пишува „Лезбејка на плажа. Плажа фул. Е како да му објасниш на мало дете шо е тоа и зошто е така? Гадни сте! Дома шо сакате правете, немојте пред наши очи..“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0