Верифицирано

Дојде време шиптарите да сакаат да станат цигани

05:45 Sep 28 2020 Скопје

Опис
На ден 28.09.2020-та година во 05:45 часот, на твитер профилот @DudukPeer е забележан говор на омраза поради етничка припадност/социјално потекло. Во твитот пишува „Дојде време шиптарите да сакаат да станат цигани.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0