Верифицирано

Педерите од ВМРО-ДПМНЕ му гласаа на педерите од СДСМ

22:14 Nov 28 2020 Скопје

Опис
На ден 28.10.2020-та година, во 22:14 часот е забележан говор на омраза поради политичка припадност/сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @NaUmotZijan. Во твитот кој се однесува на донесувањето на Законот за спречување и заштита од дискриминација, пишува „Педерите од ВМРО-ДПМНЕ му гласаа на педерите од СДСМакедонија.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0