Верифицирано

Фуркан Салиу е шиптар, шпиун провокатор...

09:40 Nov 16 2020 Скопје

Фуркан Салиу е шиптар, шпиун провокатор...
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа Twitter од страна на твитер профилот Мартиан (@MartianfromMKD), кој преку свој твит шири говор на омраза кон новинарот Фуркан Салиу. Тој споделувајќи видео од изјава на некој албанец поврзана со преговорите со Бугарија додава: „Да расчистиме: Овој е Албанец, а Фуркан Салиу е шиптар, шпиун провокаторско племе, неписмено гнасно копито.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0