Верифицирано

Нема шиптар како Елмас да игра на Европско

09:46 Nov 16 2020 Скопје

Нема шиптар како Елмас да игра на Европско
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа Twitter од странана твитер профилот Нандо (@NiceAsshole1), кој во свој твит шири говор на омраза врз етничка основа, насочен кон фудбалскиот репрезентативец Елмас. Во твитот вели: „Ако победи Грузија, барем нема Шиптар како Елмас да игра на Европско. Толку.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0