Верифицирано

Заев на бесилка

15:39 Nov 26 2020 Скопје

Заев на бесилка
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. Твитер профилот „Курвин Водењак“(@Jovanowsky) во свој твит има објавено слика од билборд (кој се наоѓа најверојатно во Скопје) на кој е нацртан цртеж - човек на бесилка и до нејзе е напишано „Заев на бесилка“, додавајќи дека тоа е неговата „нова тетоважа“, а на твитот напишан е и коментар „со ланец да се беси“, што претставува говор на омраза и повици за линч поради политичка припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер
Јавен простор: Цртеж

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0