Верифицирано

Ни треба еден Хитлер

16:37 Nov 26 2020 Скопје

Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. Твитер профилот „Девојката од хартија“ (@inna_stmnv) во свој твит има напишано: „денес ни треба само еден „Хитлер“ за да му ја свитка шиичката на Зајко и неговите потомци!“, со што шири говор на омраза предизвикан од политичка определба.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0