Верифицирано

Со задоводлство се сеќавам кога шиптарите копаа канали и садеа бостан

14:21 Dec 26 2020 Скопје

Опис
На ден 26.11.2020-та година во 14:21 часот, од твитер профилот @andyouareidiot е забележан коментар со говор на омраза поради етничка припадност. Во коментарот пишува „со задоволство се сеќавам кога шиптарите копаа канали и садеа бостан. Тоа беа навистина идилични времиња.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0