Верифицирано

Се збореше дека пички и педери се шарените – истите ја бутнаа владата

21:21 Dec 25 2020 Скопје

Опис
На ден 25.12.2020-та година, во 21:21 часот, регистриран е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @PiratSk_. Во твитот пишува „Во Македонија се збореше дека се пички и педери шарените, истите тие ја бутнаа Владата. Овие денес што не ја бутнат оваа Влада ВМРО-вците. Што се??“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0