Верифицирано

На шиптарите косовари трапот им легна ко шамар на будали

01:05 Dec 28 2020 Скопје

Опис
На ден 28.12.2020-та година, во 01:05 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност, напишан од твитер профилот @MrDis1ck. Во твитот пишува „на шиптарите косовари/албанци трапот им легна ко шамар на будала да флескаат со скапи коли, ланци, дрога...“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN -1