Верифицирано

Шиптарите во Струга успеале и зградата на Водовод да ја продадат на инвеститор

10:40 Dec 26 2020 Скопје

Опис
На ден 26.12.2020-та година, во 10:40 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @Igor_rujo. Во твитот пишува „шиптарите во Струга успеале и зградата на Водовод да ја продадат на инвеститор. Во меѓувреме, луѓево немаат вода а Филипини секој ден на телевизија им вика да мијат раце.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN -1