Верифицирано

Коментар за влашката заедница – да можат шиптарите на кол ќе ве набијат

21:57 Feb 18 2021 Скопје

Опис
На ден 18.02.2021-та година, во 21:57 часот е забележан говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @Igor_rujo. Во твитот пишува „Власите во Македонина ги ужуваа сите права и привилегии. Ама не се мислеа кога требаше да не продадат нас Македонците. Јебига, Власите се по природа трговци. Сега им именувале улица шо им смета. Абе другарчиња да можат шиптарите на кол ќе ве набијат, исто како сите други нешиптари.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0