Верифицирано

Говор на омраза на твитер насочен кон албанското население во РСМ.

23:18 Apr 16 2021 Скопје

Говор на омраза на твитер насочен кон албанското население во РСМ. Говор на омраза на твитер насочен кон албанското население во РСМ.
Опис
Говор на омраза на твитер насочен кон албанското население во РСМ, со јасни повици на насилство.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0