Верифицирано

Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ.

22:36 Jul 13 2021 Скопје

Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ. Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ. Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ.
Опис
Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ, користејќи се со терминот шиптари.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0