Верифицирано

Фејсбук објава за трансфер на македонски кошаркар во Шпанија - Штип

21:16 Aug 10 2021 Штип

Фејсбук објава за трансфер на македонски кошаркар во Шпанија - Штип Фејсбук објава за трансфер на македонски кошаркар во Шпанија - Штип
Опис
На фејсбук медиумот „Sport – media.mk“, е објавена вест во која се зборува за трансфер на македонски кошаркар во редовите на еден шпански кошаркарски клуб. Во делот на коментари има повеќе реакции кон овој трансфер, а мнозинството го осудуваат потегот на кошаркарот да премине во редовите на неговиот нов клуб. Еден од коментаторите е и штипски жител кој своето разочарување го изразува низ призмата на класичен говор на омраза насочен кон припадниците на геј популацијата. Начелно употребено како директна навреда насочено кон кошаркарот, реченичната секвенца „лузерско – педерски менталитет“ е несомнено флагрантен пример за говор на омраза.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0