Верифицирано

"САМО БЕСИЛКАТА ЗА педериве!!!!"-Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук.

19:15 Feb 13 2019 Скопје

Опис
На ден 13.02.2019 година (Среда), на Фејсбук профилот на лицето Викторија Ангелова забележана е објава со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет. Описот гласи:"САМО БЕСИЛКАТА ЗА педериве!!!!". Описот е напишан на објавена песна од прилепска рап група со името "MC". Името на месната е: "Притвор за педерите". Под објавата на Ангелова се забележува уште еден коментар со говор на омраза оставен од стана на лицето Кире Радевски. Коментарот гласи: "Jas isto mislam Viki samo besilka za site predavnici nisto drugo".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Говор на омраза за парада на гордоста

14:50 May 20, 2019

Социјална мрежа, 0 Kms

Смрт за ЛГБТИ заедницата

07:12 May 21, 2019

Инстаграм, 0 Kms

Бесилка за хомосексуалци

22:50 Jun 27, 2019

https://twitter.com/6inchdic?s=09, 0 Kms

Anti lgbt

13:43 Jun 30, 2019

На ФБ, 0 Kms