Верифицирано

Фотографија со навредлив карактер и директно поврзување на половата ориентираност со фашизмот преку ликот на Хитлер

19:55 Jun 7 2019 Штип

Фотографија со навредлив карактер и директно поврзување на половата ориентираност со фашизмот преку ликот на Хитлер
Опис
На фејсбук објава за промовирање и поздравување на организирањето на Парада на гордоста во коментар е прикачена погоре прикажаната фотографија која е навидум хумористичен и забавен начин на спомнување на парадата, но сепак во себе ги има сите аспекти на ширење на говор на омраза и тоа во главно поради корелирање на истата со ликот на Хитлер кој е симбол за фашизам, дискриминација, геноцид и етничко истребување. Со ова се наведува дека истите овие елементи на фашизмот би требало да се користат за учесниците и поддржувачите на Парадата на гордоста. Оваа фотографија е за осуда поради ширењето на говор на омраза кон сите оние кои имаат различна полова и родова ориентираност или оние кој од било какви причини ја поддржуваат Парадата.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0