Верифицирано

Говор на омраза против Уранија Пировска

23:47 Mar 6 2014 ул.„9 Мај“ бр.22

Говор на омраза против Уранија Пировска Говор на омраза против Уранија Пировска
Опис
Извршната директорка на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на Република Македонија, Уранија Пировска, беше мета на вербални напади во коментари на страницата Шетај Бранко на Фејсбук, откако беше и физички нападната за време на протестот на стечајците. Во текстот исто така на удар се опозициските партии и „порталите финансирани од Сорос“, што е веќе вообичаена практика на поврзување од страна на некои медиуми.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Саше Политико за Антиќ

13:54 Mar 17, 2014

Интернет, 0 Kms

Twitter status povik za nasilstvo

13:29 Jul 09, 2018

Centar, Skopje 1000, Macedonia (FYROM), 0.47 Kms