Верифицирано

СДС ШИПТАРСКА

19:48 Mar 17 2020 Штип

СДС ШИПТАРСКА
Опис
На ФБ страната Политички Циркус (https://www.facebook.com/politickicirkusMK/) обајвено е видео од Штип каде на јавна површина испишани се зборови преку кои се шири говор на омраза врз основа на политичка припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Јавен простор: Графит

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0