Верифицирано

Објава на социјалната мрежа твитер за новозаболен од COVID-19

12:00 Mar 20 2020 Штип

Објава на социјалната мрежа твитер за новозаболен од COVID-19
Опис
Објава на вест за докторот кој беше позитивен на COVID-19 и негов коментар за моменталната состојба во која тој се наоѓа. Објавата на социјалната мрежа твитер на оваа вест е проследена со погрдни зборови кон самиот доктор, осуда на неговата активност, како и говор на омраза таргетирана кон албанското население во државава.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0