Верифицирано

Коментари против Лино Червар

12:17 Apr 3 2014 Интернет

Коментари против Лино Червар Коментари против Лино Червар Коментари против Лино Червар Коментари против Лино Червар Коментари против Лино Червар Коментари против Лино Червар Коментари против Лино Червар
Опис
Под статијата објавена на ekipa.mk се појавија многу коментари со омраза кон ракометниот стратег Лино Червар, при што фокусот беше на материјалниот аспект, но и националноста. Коментарите се експлицитни, а дел од нив ги поддржуваат стереотипите кон луѓето со поинаква сексуална ориентација, што за жал стана вообичаена практика при обид за нечие омаловажување.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Графит

13:00 Jun 29, 2014

Skopje, Macedonia (FYROM), 0.12 Kms

Навреда и повикување на омраза

23:36 Mar 07, 2014

Фејсбук, 0.28 Kms

Тодор Петров за Црвенковски

21:45 Mar 04, 2014

Фејсбук, 0.28 Kms