Верифицирано

Добар комуњар само мртов комуњар

19:02 May 4 2020 Прилеп

Добар комуњар само мртов комуњар
Опис
Порталот Маркукуле.мк, на неговата официјална фејсбук страна објави вест во која ја пренесе изјавата на кумановскиот градоначалник поврзано со македонската држава и народ. На постот има голем број на коментари, од кои најголем дел се навреди кон градоначалнико,но и такви кои претставуаат говор на омраза. Еден од нив, извесен Николоски Благоја искоментирал: „еднаш комуњар секогаш комуњар. добар комуњар само мртов комуњар“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0