Верифицирано

Говор на омраза на етничка основа во Струга

13:22 Apr 2 2014 Struga, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза на етничка основа во Струга
Опис
На социјалната мрежа Facebook, на групата „150 000 Потписи за Струга и Кичево“ забележан е говор на омраза како на сликата која е постирана, така и на коментарите под самата слика. На сликата пишува: „Ако терористите како Ахмети упорно бараат влез во НАТО, тогаш дали тоа значи дека НАТО е терористичка организација?“. Потоа следат коментарите:
„НАТО = Национална Албанска Терористичка Организација“,
„Добро прашање, на кое е веќе одговорено со активностите во 2001
година“
„Па сигурно, паметните и чесните немаат потреба да бидат членки на НАТО.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Говор на омраза во јавен простор во Струга

13:38 Apr 14, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Омраза и навреди во Струга

13:37 Apr 03, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Говор на омраза

11:46 May 12, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Оштетени табли на пат во струшко

12:07 May 15, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 1.73 Kms