Верифицирано

Говор на омараза на спортски натпревар искажан преку транспарент

17:45 May 8 2014 н. Аеродром, Скопје

Говор на омараза на спортски натпревар искажан преку транспарент Говор на омараза на спортски натпревар искажан преку транспарент
Опис
На 8ми мај 2014, за време на натпревар меѓу екипите на Металург и Вардар, бил истакнат транспарент со натпис „педери“ со стрелка, кој директно посочувал кон навивачката група во негова близина. Истиот бил истакнат во текот на целото полувреме, а на паузата се покажал како соодветен пример за тоа како говорот на омраза може лесно да доведе до физичка пресметка.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Навреда и повикување на омраза

23:36 Mar 07, 2014

Фејсбук, 1.24 Kms

Студентски пленум

13:51 Feb 20, 2015

Skopje, 1.3 Kms

Графит

13:00 Jun 29, 2014

Skopje, Macedonia (FYROM), 1.34 Kms

За студентските домови

12:00 Mar 16, 2014

Фејсбук, 1.45 Kms