Верифицирано

Никој не смее да ги чепне циганите ради ѓубрето, одма човекови права

17:44 Aug 23 2020 Скопје

Опис
На ден 23.08.2020-та година, во 17:44 часот, нотиран е говор на омраза поради социјално потекло, објавен од твитер профилот @posleDIknaPIK. Во твитот пишува „Знаете ли какво ѓубре има на тревата пред Универзитетска библиотека? Ама никој не смее да ги чепне циганите, одма човекови права...“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0