Верифицирано

Говор на омраза во однос на празнувањето на празниците во РСМ.

21:48 May 6 2021 Скопје

Говор на омраза во однос на празнувањето на празниците во РСМ.
Опис
Говор на омраза во однос на празнувањето на празниците во РСМ, насочен кон припадниците на албанската и ромката етничка заедница.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0